Opnieuw concerten in Koninklijk Conservatorium Brussel

De Concertzaal van het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB) is voorlopig weer toegankelijk. Dinsdag werd de zaal gesloten omdat ze niet meer bruikbaar was wegens waterschade. Dat meldt de vzw Conservamus in een persbericht.

De directie van het Conservatorium stelde dinsdag vast dat de glazen overkapping boven de concertzaal het water dat ontstaan was door smeltende sneeuw, niet meer buiten kon houden. De concertzaal was dan ook niet meer bruikbaar en de concerten werden afgelast.

Technici hebben nu voorlopige maatregelen getroffen die meer insijpelend water moeten tegenhouden. De Regie der Gebouwen heeft de glazen overkapping en de zaal geïnspecteerd en is tot de conclusie gekomen dat slechts omvangrijke dakwerken nieuwe wateroverlast kunnen vermijden.

Het water en de nachtelijke vorst hebben de structuur van de zaal en de elektriciteitsinstallatie echter niet verder aangetast. De concerten kunnen dan ook hervat worden. Morgen volgt nog een nieuwe inspectie van de brandweer.