Stadssecretaris van Bergen komt in opspraak

Pierre Urbain, stadssecretaris van Bergen, is in verdenking gesteld voor deelname aan een criminele organisatie, misbruik van vertrouwen en inbreuken op de bankenwetgeving. Dat is vernomen bij het parket van Bergen. De man is intussen vrijgelaten onder voorwaarden.

Drie andere personen zijn voor dezelfde feiten in verdenking gesteld. Twee van hen zijn ook in verdenking gesteld voor valsheid en het gebruik van valse stukken. Ze zijn aangehouden.

De vier zouden betrokken zijn bij bedrijven die gevestigd zijn in België, Luxemburg en Nederland. Die bedrijven dienden als postbusfirma's om mensen te lokken met financiële investeringen met hoog rendement. Aan de slachtoffers werden rendementen van 15 tot 20 procent beloofd, volgens procureur Christian Henry van Bergen.

Henry voegde eraan toe dat het onderzoek al ongeveer anderhalf jaar aan de gang is. Begin maart schreef Télé Moustique dat huiszoekingen waren verricht bij Urbain. Het weekblad schreef toen dat Urbain directeur zou zijn van vennootschappen in Panama, hoewel een stadssecretaris geen commerciële activiteiten mag uitvoeren.