Vermandere stelt boek "De zeven laatste woorden" voor

Willem Vermandere heeft vanavond in Torhout het eerste exemplaar van zijn jongste boek overhandigd gekregen. De kleinkunstenaar probeert in "De zeven laatste woorden" "een dikke korst verf weg te krabben, om het ware gelaat van de blote, zuivere Jezus te herontdekken".

Al 15 jaar lang toert Willem Vermandere door Vlaanderen "met een heel persoonlijke, kritische, maar bemoedigende commentaar bij de zeven laatste woorden van Christus". Die heeft hij nu gebundeld in een boek met schrijfsels en lithografieën.

"Vermandere noemt het boek een zevenarmige kapstok over onze rijke roomse roots, met teksten die jaren hebben gerijpt en zijn gekneed", meent directeur-uitgever bij Lannoo Maarten Van Steenbergen. "Het is zijn authentieke kijk op de christelijke spiritualiteit."

Willem Vermandere is vooral bekend als kleinkunstenaar. Enkele van de bekendste nummers van de West-Vlaming zijn "Lat mie maar lopen", "Als ik zing" en "Blanche en zijn peird".