1.344 euro schadevergoeding voor "bad haircut"

De gewezen N-VA'er Bas Luyten krijgt een schadevergoeding van 1.344,66 euro van zijn verzekeringsmaatschappij omdat volgens hem een kapster met een onvoldoende ontsmet mesje in een moedervlek had gesneden. De kapperszaak uit Lummen ontkent dat ze in de fout ging. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De fout zou gebeurd zijn bij een kappersbezoek in november 2011. "Ik heb een moedervlek in mijn nek en bij het scheren sneed de kapster in die moedervlek", vertelt Luyten in de krant. "Ik had gezien dat de kapster geen nieuw scheermesje gebruikte en het mesje ook niet goed had ontsmet. Voor hetzelfde geld zat ik nu met aids of hepatitis, gewoon omdat die kapster niet proper genoeg was."

De kapperszaak ontkent dat er fouten zijn gebeurd. "Niemand heeft die snee gezien. Plots stond hij hier in de zaak met een wondje in zijn nek. Wie weet heeft hij thuis zelf in die moedervlek gesneden", klinkt het. De gerante van de zaak ontkent ook dat de kapster in kwestie niet hygiënisch te werk is gegaan.

De kapperszaak heeft Luyten dan ook geen schadevergoeding uitbetaald, Luytens verzekeringsmaatschappij deed dat wel.