Bejaardenwoning Beernem stort gedeeltelijk in

In Beernem is een bejaardenhuisje plots gedeeltelijk ingestort. Burgemeester Johan De Rycke (CD&V) laat 17 andere bejaardenhuisjes in de wijk uit voorzorg stutten.

Gisteren kwam ineens het plafond van het huis, dat eigendom is van de socialehuisvestingsmaatschappij Vivendo, naar beneden. Het dak én de hele betonnen constructie stortten daarna in. Een bejaarde vrouw en haar kleindochtertje konden worden bevrijd, ze raakten als bij wonder niet gewond.

Burgemeester De Rycke heeft meteen de 17 andere huisjes in de wijk laten stutten. "Ik heb ook een aangetekende brief naar de huisvestingsmaatschappij gestuurd om hen te wijzen op hun plichten en hen te vragen de nodige maatregelen te nemen", zegt de burgemeester.

"We moeten de oorzaak zo snel mogelijk achterhalen en de nodige herstellingen of bijkomende werkzaamheden uitvoeren", beklemtoont hij. "En als dat niet volstaat, zullen we nog een meer drastische beslissing moeten nemen." Met andere woorden: als de huisjes niet veilig blijken, moeten ze dicht.