Carla Bruni vindt opvolger van haar Nicolas een "pinguïn"

Zangeres en oud-presidentsvrouw Carla Bruni haalt in een nummer van haar nieuwe album uit naar François Hollande, de opvolger van "haar" Nicolas Sarkozy in het Elysée. Zij beschrijft de sociaaldemocratische president als een eenzame "pinguïn" zonder manieren of persoonlijkheid.

Critici vinden dat de Bijbelse spreuk over de splinter bij iemand anders en de balk in het eigen oog hier van toepassing is. Door zijn kleine gestalte en keizerlijk-Napoleontisch gedrag had ook Sarkozy wel iets van een keizerspinguïn.

Het album "Little french songs" van Carla Bruni komt pas op 1 april uit, maar vandaag draaide RTL-radio al enkele fragmenten.

Franse media zijn ervan overtuigd dat het nummer waarin zij "iemand" met een pinguïn vergelijkt, een aanval is op Hollande, meer bepaald de machtsoverdracht tussen Sarko en Hollande in het Elysée op 15 mei 2012.

"Little french songs" wordt het vierde album van de 45-jarige zangeres en ex-model. De teksten van haar chansons schrijft Bruni zelf, de muziek soms.

lees ook