Colin Trevorrow regisseur van "Jurassic Park 4"

De Amerikaan Colin Trevorrow gaat "Jurassic Park 4" regisseren. De vierde film in de dinosaurus-franchise wordt de eerste in 3D en zal wellicht in juni 2014 uitgebracht worden.
AP2012

Universal Pictures en Amblin Entertainment kondigden vandaag het nieuws aan dat Trevorrow de nieuwe "Jurassic Park" zal regisseren. De 36-jarige filmmaker maakte vorig jaar zijn regiedebuut met de komedie "Safety not guaranteed".

De producer van "Jurassic Park 4" is Steven Spielberg, die de eerste twee films in de reeks regisseerde. Voor "Jurassic Park 3" werd dan weer een beroep gedaan op Joe Johnston. Sinds de eerste film in 1993 uitkwam, heeft de franchise wereldwijd al 1,46 miljard euro opgebracht aan de bioscoopkassa's.

"Jurassic Park 4" wordt de eerste 3D-film in de reeks en zal in de VS wellicht in juni 2014 in de zalen komen. Ook van de originele "Jurassic Park" uit 1993 is nu een 3D-versie gemaakt. In de VS speelt die vanaf volgende maand in een aantal bioscopen.