Een song schrijven kan voortaan met een app

Een song schrijven aan de hand van een app, het kan. Twee Australische broers hebben op het festival SXSW een app voorgesteld waarmee je je eigen hit tot stand kan brengen, en dat volgens hetzelfde principe als Instagram.

De applicatie "Jam" werd acht weken geleden voor iPhone gelanceerd door Joe (33) en Sam (27) Russel uit Melbourne. De twee broers stelden de app gisteren onder grote belangstelling voor op het festival South bij Southwest (SXSW) in Texas.

De nieuwe app werkt volgens hetzelfde principe als Instagram, een applicatie waarmee je foto's van een digitale filter kan voorzien.

"Je moet geen instrument kunnen bespelen of zelfs niet goed kunnen zingen. Je moet gewoon iets inzingen in je telefoon en een muziekstijl uitkiezen. Het programma zal dan een lied in die stijl creëren, een unieke compositie", verklaarde Joe Russell tijdens SXSW.

Gebruikers van de app kunnen hun lied ook uploaden en zo delen met anderen. Tot nu toe hebben al zo'n 260.000 mensen de gratis applicatie gedownload.