Expo over de Etrusken van start in Tongeren

In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaat vanavond de uitzonderlijke tentoonstelling "De Etrusken - Una storia particolare" van start. De expo toont hoe de Etruskische beschaving er op het hoogtepunt tussen 750 en 500 voor Christus uitzag.

De Etrusken waren een volk dat in de 5de tot de 8e eeuw voor Christus hoogtij vierde in het midden van het huidige Italië, ongeveer waar zich nu Toscane, Umbria en Lazio bevinden. Ze hadden een heel rijke cultuur, die wat ondergewaardeerd is. Dat komt vooral omdat hun opvolgers, de Romeinen, op hen neerkeken.

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren wil daar verandering in brengen en heeft via diverse Europese musea en particuliere verzamelaars historische voorwerpen uit die periode kunnen samenbrengen voor een unieke tentoonstelling.

Aan de hand van gebruiksvoorwerpen, kunstobjecten, videobeelden en ander didactisch materiaal wordt verteld hoe de Etruskische beschaving er op het hoogtepunt tussen 750 en 500 voor Christus uitzag.

"De Etrusken - Una storia particolare" loopt nog tot 25 augustus in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.