Iron Maiden lanceert eigen Trooper-bier

De metalband Iron Maiden heeft zijn eigen bier. De groep van frontman Bruce Dickinson lanceerde Trooper, genoemd naar een van hun bekendste singles, in een pub in het Engelse Cheshire.

In eerste instantie zal het bier enkel te koop zijn in de pubs in Cheshire, waar het ook gebrouwen wordt. Maar zanger Bruce Dickinson is niet van plan om daar te stoppen. Hij wil het bier later wereldwijd op de markt brengen.

Trooper, dat 4,7% alcohol bevat, zal overigens ook te koop aangeboden worden op optredens en binnen enkele maanden moet het ook te bestellen zijn op de website van de band.

Iron Maiden is niet de eerste band die een eigen drank op de markt brengt. Motörhead lanceerde onlangs een wodka, Elbow maakte ook al zijn eigen bier, net als Pearl Jam, en AC/DC is dan weer bezig met wijn maken.

De leden van Iron Maiden hebben intussen ook hulde gebracht aan hun ex-drummer Clive Burr, die eerder deze week overleed. "Een fantastische persoon en een geweldige drummer, die een waardevolle bijdrage leverde aan het vroege Iron Maiden", staat te lezen op hun website.