Opnieuw lachen met Bonnie Tyler

Toen BBC vorige week aankondigde "oude glorie" Bonnie Tyler naar het Songfestival in Zweden te sturen, konden de grappen op het internet niet op: "Ze zal “lost in Malmö” zijn", "Tyler was al oud toen ik nog piepjong was", "Geven ze ook 12 punten voor botox?", "Holding out for a Zero" en "Dit doet ons hart pijn" (verwijzend naar haar wereldhit "It’s a heartache"). En ook de grappige bewerking van de video "Total eclipse of the heart", waarmee Tyler in 1983 scoorde, werd opnieuw vanonder het stof gehaald.

Het was een van de absolute YouTubehits in 2009 met een tiental miljoen kijkers: de letterlijke beschrijving van wat te zien is in de videoclip van "Total eclipse of the heart". Daaruit blijkt dat de nu 61-jarige Tyler, ook al zingt ze over de donkere kanten van de liefde, zich in de meest absurde posities wringt die niets, maar ook dan niets, met de inhoud van het nummer te maken hebben.

Sony bleek niet zo opgezet met het succes en liet de bewerkte versie (tijdelijk) van YouTube verwijderen. Maar dat was buiten andere videosites als Funny or die, Vimeo en College Humor gerekend die de clip bleven aanbieden. Ook het magazine Time noemde de clip als een van de opvallendste van 2009 in zijn Top 10-overzicht.

"Eindelijk een reden om dit opnieuw te tonen", aldus een aantal websites:

lees ook