Sfinks in Boechout is dit jaar volledig gratis

Het wereldmuziekfestival Sfinks Mixed in Boechout is dit jaar volledig gratis. Dat heeft de organisatie laten weten in een persmededeling. Er is ook een extra vierde festivaldag.

De Sfinks-organisatie greep dit jaar, net als in 2012, naast subsidies van de overheid. Daarom is besloten een andere richting in te slaan. "We hadden twee opties. Ofwel duurdere tickets, ofwel meer betalend publiek. We kozen ervoor om een festival te maken voor iedereen omdat we ons geen Sfinks kunnen voorstellen dat de financiële drempel nog hoger legt", luidt het.

De voorbije jaren kostte een combiticket voor drie dagen rond de 50 euro. Door het festival nu gratis te maken, hoopt de organisatie meer bezoekers aan te trekken, die ook meer consumeren. "Na wat rekenen besloten we de gok te wagen. Als er meer mensen komen, en we voldoende drankjes en maaltijden kunnen verkopen, kunnen we Sfinks dankzij onze partners gratis maken."

Sfinks Mixed gaat ook groter en breder programmeren, daarom is er een extra vierde dag ingelast. Het festival zal nu plaatsvinden van donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli. Naast veel wereldmuziek is er ook plaats voor dans, theater en circus. En elke dag is er Sfinks Kidz festival, gericht op ouders die hun jonge kinderen willen meebrengen.

Op de affiche staan al de Tanzaniaanse groep Jagwa Music, het Braziliaans getinte Nieuw-Zeelandse Batucada Sound Machine, Lindigo uit Réunion en de Nigeriaans-Amerikaanse zangeres Akua Naru. Meer namen worden binnenkort vrijgegeven. Dankzij de tramlijnverlenging van vorig jaar vanuit Mortsel naar Boechout valt het festival vanaf nu ook vlot te bereiken met tram 15 vanuit Antwerpen