Spaghetti bolognaise Carrefour Discount niet helemaal oké

Carrefour roept uit voorzorg spaghetti bolognaise terug van het merk Carrefour Discount omdat er mogelijk varkensvlees inzit, terwijl het etiket alleen rundvlees aangeeft. Dat heeft de supermarktketen zelf meegedeeld.

Het gaat om de spaghetti bolognaise 415 gram van het merk Carrefour Discount met de streepjescode 5400101011786. Uit een rapport van consumentenorganisatie Test-Aankoop blijkt dat er mogelijk varkensvlees in de spaghettisaus zit, terwijl op het etiket enkel rundvlees staat aangegeven.

Carrefour heeft onmiddellijk analyses laten uitvoeren door een onafhankelijk laboratorium en een audit bij de betrokken leverancier om de traceerbaarheid en de oorsprong van de grondstoffen in dit product na te gaan. "We wachten op de resultaten van de DNA-analyses die momenteel aan de gang zijn om na te gaan of de informatie in het rapport bevestigd wordt", zegt de supermarktketen.

Hoewel een eventuele aanwezigheid van varkensvlees geen gevaar vormt voor de volksgezondheid, roept de supermarktketen het product toch terug, luidt het nog.

Consumenten die de producten gekocht hebben, kunnen die terugbrengen. Voor meer informatie kunnen de klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour op het gratis nummer 0800/9.10.11.