Stadsfestival Maanrock slaat een jaartje over

Voor het eerst sinds de start van het festival, vindt er deze zomer geen Maanrock plaats. Dat heeft de raad van bestuur van de vzw Mechelse Feesten vanavond beslist. In 2014 komt er wel weer een editie van het stadsfestival.
Vorig jaar gaven The Scabs nog het beste van zichzelf op Maanrock.

"De raad van bestuur van vzw Mechelse Feesten heeft vandaag de krijtlijnen vastgelegd voor de Mechelse festivalzomer 2013", staat te lezen op de website van Kristof Calvo (foto in tekst), de nieuwe voorzitter van de vzw Mechelse Feesten, die Maanrock organiseert. "Door de Cavalcade slaat Maanrock een jaartje over."

De Hanswijkcavalcade gaat maar eens om de 25 jaar uit, en dat gebeurt dit jaar op zondag 25 augustus. Dat is normaal gezien het weekend waarin in de binnenstad ook het festival Maanrock plaatsvindt. "Het vorige stadsbestuur stelde voor om uit te wijken naar het weekend van 3 en 4 augustus, maar in overleg met het nieuwe stadsbestuur is is beslist om dat uiteindelijk niet te doen", aldus Calvo.

"Het lijkt ons wijzer om volledig de kaart te trekken van de Cavalcade", gaat Calvo voort. "Zo kunnen wij meteen werken aan een vernieuwing van Maanrock, want die vraag leeft sterk bij flink wat Mechelaars."

De vernieuwde versie van Maanrock vindt plaats in 2014. Intussen krijgen enkele andere Mechelse evenementen, zoals de Dijlefeesten, de Maanrockrally, Parkpop en Ottertrotter, meer financiële middelen.