Test-Aankoop slaat mea culpa in verband met "tablet"

De consumentenorganisatie Test-Aankoop verontschuldigt zich voor de verwarring die is ontstaan door het gebruik van het woord "tablet" in zijn laatste commerciële actie en zal het woord niet meer gebruiken om naar het geschenk te verwijzen.

De organisatie kwam vorige week in opspraak toen bekend raakte dat ze een geschenk aanprees als tablet-computer, terwijl het in werkelijkheid ging om een eenvoudig gadget zonder touchscreen of wifi. De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP) oordeelde na de klacht van een klant dat de reclame "misleidend" was.

"Ondanks het feit dat het gebruik van het woord "tablet" juridisch niet werd gecontesteerd, is er natuurlijk nooit de intentie geweest om de consument te misleiden", zegt Test-Aankoop nu.

"Het woord tablet zal niet meer gebruikt worden om naar het geschenk te verwijzen", luidt het nog bij Test-Aankoop.