VS versterkt verdediging tegen Noord-Korea

De Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel versterkt het raketverdedigingssysteem aan de Amerikaanse westkust. Hij wil zo het hoofd bieden aan een eventuele bedreiging uit Noord-Korea. Er komen 14 extra lanceerinstallaties die eventuele Noord-Koreaanse raketten moeten kunnen onderscheppen.

Nu al heeft de VS 30 lanceerinstallaties die operationeel zijn. Hagel kondigt ook aan dat er in Japan een nieuwe radarsysteem wordt geïnstalleerd.

"De reden dat we doen wat we doen en de reden waarom we onze beveiliging opvoeren, is dat we geen risico nemen en eventuele reële bedreigingen vóór willen zijn", zegt Hagel.

Sinds vorige week loopt de spanning tussen het communistische regime in Pyongyang en de rest van de wereld weer op. Dat heeft te maken met de kernproeven die Noord-Korea onlangs weer heeft gehouden.

De Verenigde Naties hebben de sancties tegen Noord-Korea weer aangescherpt, waarop Pyongyang het niet-aanvalspact met Zuid-Korea heeft opgezegd. De voorbije week waren er meer dan eens allerlei stoere verklaringen van Noord- en Zuid-Korea.

AP2013

Meest gelezen