Wat maakt neus van Kate Middleton zo speciaal?

Niet alleen Britse vrouwen blijken te vallen voor de neus van hun "Duchess of Cambridge", ook in de VS neemt de vraag om het eigen exemplaar te vervangen door eentje die lijkt op die van Kate Middleton gestaag toe. In New York wordt er zelfs gesproken van een "rush" naar de plastisch chirurgen. En de reden? "Het is een lief, klein kwiek neusje", zo blijkt.
AP2013

In New York spreekt men momenteel over "het meest begeerde accessoire van de lente" en dat wordt volgens nieuwswebsite New York Daily News door plaatselijke plastisch chirurgen bevestigd. Hierdoor wordt de trend die zich in 2011 in Groot-Brittannië inzette en begin 2012 schoorvoetend de VS inpalmde, bevestigd.

"De afgelopen maanden is er zo’n grote vraag naar Kates neus dat we verplicht werden een archief met foto’s aan te leggen, waaruit we konden kiezen als klanten zich daarvoor bij ons aanboden", aldus dokter Steven T. Greenberg. Een verklaring voor de plotse boost zou de aandacht voor Middletons zwangerschap kunnen zijn. In ieder geval zou de vraag naar een Jennifer Aniston-neus hierdoor danig geslonken zijn.

Maar waarom is deze koninklijke neus zo populair? "Het is een lief, klein kwiek neusje. Hij is niet te groot. Hij is niet te klein. En hij past op ieder type van gezicht", zegt Johanna Ricardi in New York Daily News.

Psychologe Carmen Lefevere in Daily Mail: "De symmetrie van Kates neus, de hoek tussen haar lippen en het topje van haar neus en het minimum aan neusvleugel. Al die dingen zijn vrijwel perfect bij haar." "Bovendien is haar neus in perfecte verhouding tot haar gezicht", voegt plastisch chirurg Maurizio Persico eraan toe.

AP2012

In het praatprogramma "Good morning America" werd de beroemde neus als volgt omschreven: "Hij heeft een duidelijk omlijnde top, een opmerkelijke uithaal op de brug, een prima grootte en is perfect in verhouding met de rest van haar gezicht." De neus wordt op diverse sites ook als "erg vrouwelijk" omschreven.

Uit de omschrijvingen blijkt al dat er meer nodig is dan alleen maar een "nose job". Daarom lopen de kosten al snel op tot 10.000 dollar (bijna 8.000 euro) en meer.

Toch is de boodschap: bezint voor u begint. Want zoals op CNN te horen was: "Dit is niet meer dan een trend die weer voorbijgaat. Zoals de benen van Angelina Jolie of het voorhoofd van Sandra Bullock." "Bovendien", volgens dokter Andrew Miller op I-Newswire, "doet een neus à la Middleton u daarom nog niet op haar lijken."

lees ook