400 kinderen vieren slot Jeugdboekenweek

In Antwerpen hebben ongeveer 400 kinderen het einde van de Vlaamse Jeugdboekenweek gevierd, met verschillende spellen en leessessies. Het ging om de 42e editie, waarin het thema "tijd" centraal stond.

"Vandaag konden de kinderen onder leiding van een stadsgids in verschillende Antwerpse musea terecht voor spelen. Aan het Steen op de Scheldekaaien werd er voorgelezen, kon de bibbus bezocht worden en sloten Dimitri Leue en Jonas Van Geel met een optreden af", zegt communicatiemedewerker Lucie Mees. Ook een filosofeersessie over het thema "tijd" kwam aan bod.

Her en der in Vlaanderen vonden evenementen plaats voor deze 42e editie van de Vlaamse Jeugdboekenweek. Het is een jaarlijks initiatief van Stichting Lezen, waarmee de organisatie zo veel mogelijk kinderen en jongeren in contact wil brengen met goede boeken.