Dexia-stichter baron François Narmon overleden

Baron François Narmon, ex-voorzitter van de raad van bestuur bij Dexia, is overleden. Het bericht en rouwbericht staan in Le Soir. Narmon was tot 2006 voorzitter van de raad van bestuur van Dexia. Hij raakte ook bekend als oud-voorzitter van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC). Narmon werd 79 jaar.

Narmon werd geboren in 1934. Hij studeerde aan de RUGent en aan de ULB en werd handelsingenieur. In 1957 ging hij aan de slag bij het toenmalige Gemeentekrediet en in 1979 werd hij voorzitter van die bank. Als hoofd van het Gemeentekrediet was hij in 1996 betrokken bij de fusie met Crédit Local de France tot Dexia-groep.

Na de fusie werd hij CEO van Dexia België en van 2000 tot 2005 was hij voorzitter van de Dexia-groep. Begin 2006 werd Axel Miller CEO, die zo de plaats innam van de Fransman Pierre Richard. Richard volgde op dat moment Narmon op als voorzitter.

Narmon was niet alleen actief in het bankwezen. Hij heeft ook dertig jaar accountancy gedoceerd aan de ULB en aan de VUB. Verder was Narmon ook verschillende decennia actief in de sportwereld. Eerst als secretaris en voorzitter van Racing Jet Brussel. Later werd hij voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

De uitvaart vindt plaats op vrijdag 22 maart in de Basiliek Sint-Servaas in Grimbergen.