Dodental vuurwerkexplosie Mexico loopt op tot 16

Bij een vuurwerkexplosie in het Mexicaanse dorp Jesus Tepactepec zaterdag zijn 16 mensen omgekomen. Ruim 150 anderen raakten gewond. De slachtoffers woonden een religieuze processie bij. De ontploffing vond plaats nadat Bengaals vuurwerk op een vrachtwagen geladen met ander vuurwerk terechtkwam.
AP2013

Het ongeval gebeurde tijdens een religieuze processie in het dorp Jesus Tepactepec op zo'n 110 kilometer ten oosten van Mexico-Stad. Een vrachtwagen volgeladen met vuurwerk ontplofte nadat Bengaals vuurwerk op de lading was terechtgekomen.

16 mensen zijn bij de explosie omgekomen. Meer dan 150 anderen raakten gewond. De slachtoffers namen deel aan een jaarlijkse processie ter ere van Jezus Christus, de patroonheilige van het dorp. Tientallen ambulances, helikopters en soldaten kwamen ter plaatse.

Vuurwerk is een traditioneel onderdeel van Mexicaanse feesten en religieuze vieringen. De omstandigheden waarin het wordt vervaardigd, opgeslagen en getransporteerd laten vaak te wensen over. Fatale explosies komen dan ook geregeld voor.