KOTK haalt meteen meer dan een miljoen op

In Leuven is op de startshow van Kom Op Tegen Kanker al meer dan een miljoen euro opgehaald. Het thema dit jaar is kanker bij kinderen en de gevolgen op latere leeftijd.

Op het einde van de show stond de teller op 651.570 euro toen de Vlaamse regering, bij monde van minister van Wetenschap Ingrid Lieten (SP.A) en minister-president Kris Peeters (CD&V), nog een cheque van 500.000 euro aanbood. Dat bracht het totaal op 1.151.570 euro. Frank De Boosere, de voorzitter van Kom Op Tegen Kanker, was zeer tevreden met het bedrag.

Aangezien dit echter de start van de nieuwe campagne is, is dat nog lang niet het eindbedrag.

In de startshow zaten veel getuigenissen van kinderen, en ook muziek van onder anderen Axelle Red, Bent Van Looy, Free Souffriau en een gelegenheidsgroep met Johan Verminnen, Koen Wauters en The Bony King of Nowhere.