Lichaam van Chavez dan toch niet gebalsemd

Het lichaam van de overleden Venezolaanse president Hugo Chavez wordt dan toch niet gebalsemd. Dat heeft de Venezolaanse regering laten weten. Er wordt afgezien van balseming omdat de stoffelijke resten van Chavez volgens de officiële uitleg minstens zeven maanden naar Rusland zouden moeten worden overgebracht.
AP2007

Woensdag had interim-president Nicolas Maduro al erkend dat een balseming zeer moeilijk zou worden, omdat er al te veel tijd verloren was. Bij balseming moet het lichaam zo snel mogelijk nadat de dood is ingetreden, een chemische behandeling ondergaan of het moet in een koelkast worden gestopt. Dat is bij Chavez niet gebeurd.

De regering had nochtans kort na het overlijden op 5 maart aangekondigd dat het lichaam van Chavez zou worden gebalsemd, net zoals dat van Lenin, Mao of Ho Chi Minh.

Gisteren is het lichaam van Chavez in een processie naar een militair museum gedragen. Het is niet duidelijk wat er uiteindelijk met het lichaam zal gebeuren.