Man opgepakt voor diefstal met geweld op zus

Een man van 40 jaar is aangehouden nadat hij de gsm gestolen had van zijn jongere zus en haar bedreigd had met de dood. Dat gebeurde gisteravond in de buurt van het Zuidstation in Brussel. Het meisje wordt uit de buurt van haar familie gehouden voor haar eigen veiligheid.

De man merkte zijn zus op in het gezelschap van een vriend in de stationsbuurt. Hij vroeg aan de vriend om weg te gaan. De jonge vrouw verklaarde dat haar vriend ook van Marokkaanse afkomst was. Die laatste had de boodschap onmiddellijk begrepen en vertrok. De broer verweet vervolgens het meisje te fel opgemaakt te zijn, duwde haar met kracht omver, nam haar gsm af en bedreigde haar met de dood.

De jonge vrouw verklaarde al eerder slachtoffer te zijn geweest van geweldplegingen door haar broer, alsook door andere familieleden.

Er is een onderzoek gestart. De broer staat gekend voor verschillende geweldplegingen.