Realityshows brengen Endemol succes in India

Het Nederlandse mediabedrijf Endemol heeft zich in zeven jaar tijd weten te profileren als een van de grootste tv-producenten in India. Grootste succesfactor zijn realityprogramma's als "Big Brother" en "Fear factor".

Endemol veroverde de Indiase markt met aangepaste versies van de succesvolle realityprogramma's. "Dat dat is gelukt mag opmerkelijk heten", zegt topman Deepak Char van Endemol India in het magazine India Today, omdat het land zeven jaar geleden nog in de ban was van "familiedrama's met intriges van gemene schoonmoeders".

Met de realitysuccessen in de achterzak ontwikkelde Endemol zich tot een volwaardig productiehuis. Per jaar produceert het nu 1.000 uur aan tv-programma's in India, vooral spelshows en talentenjachten. Mogelijk komt er ook een Indiase versie van de Nederlandse misdaadserie "Penoza".