Zwitserse toeriste slachtoffer van groepsverkrachting in India

In India is een Zwitserse toeriste het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. De vrouw was samen met haar echtgenoot met de fiets op rondreis toen ze door een groep van acht mannen werden aangevallen. De politie zoekt nog steeds naar de daders.

De feiten vonden afgelopen vrijdag plaats in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. Een 39-jarige Zwitserse toeriste was samen met haar echtgenoot met de fiets op weg van de tempelstad Orchha naar Seondha toen ze door een groep van acht mannen met houten stokken werden aangevallen.

De mannen overmeesterden de echtgenoot en verkrachtten vervolgens de vrouw. Voor ze op de vlucht sloegen, beroofden ze de toeristen van hun bezittingen. De vrouw werd later opgenomen in een ziekenhuis in de buurt van de stad Gwalior.

De politie zegt dat ze acht mensen voor verhoor heeft meegenomen maar de daders blijven voorlopig spoorloos.

Verkrachtingen zijn schering en inslag in India. De problematiek staat de laatste maanden volop in de aandacht nadat een jonge Indiase vrouw eind vorig jaar is overleden als gevolg van een groepsverkrachting.