5 daders van groepsverkrachting bekennen schuld

In de Indiase deelstaat Madhya Pradesh hebben 5 mannen bekentenissen afgelegd in de zaak van de groepsverkrachting van een Zwitserse toeriste vrijdag. Eerder had de politie 20 mannen voor ondervraging meegenomen. De Zwitserse ambassadeur in India heeft inmiddels met het slachtoffer gesproken.
The Associated Press2013

Afgelopen vrijdag werd een Zwitserse toeriste het slachtoffer van een groepsverkrachting in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. Ze was samen met haar echtgenoot per fiets op rondreis toen ze door een groep van 7 of 8 mannen met houten stokken werden aangevallen. De echtgenoot werd overmeesterd en de vrouw werd brutaal verkracht.

5 mannen hebben nu bekentenissen afgelegd. Ze geven toe dat ze aan de groepsverkrachting hebben deelgenomen. Eerder had de politie 20 mannen voor verhoor meegenomen.

De Zwitserse ambassadeur in India Linus von Castelmur heeft intussen met het slachtoffer gesproken. Hij eist dat de zaak snel wordt opgehelderd. Hij verzekerde zijn onfortuinlijke landgenoten alle hulp en steun.