"Het idee alleen al: Kanye West als papa…"

Er gaat geen dag voorbij, of de (gespecialiseerde) media berichten wel ergens ter wereld over de zwangerschapsfratsen van het meest gemediatiseerde koppel van dit moment: realityster Kim Kardashian en hiphopper Kanye West. Waarbij velen zich dan ook de vraag stellen wat voor "ouders" deze baby ooit zal hebben. West heeft alvast een reputatie die breder is dan alleen maar gebaseerd op zijn muziek. En die reputatie is niet ideaal om als “goede vader” bestempeld te worden.

Op zijn mond gevallen is de 35-jarige rapper alvast niet. En blijkbaar ook nooit geweest. In 2004 foeterde hij, nadat hij de award voor beste nieuwe artiest op de American Music Awards aan zich zag voorbijgaan: "Ik heb het gevoel dat ik beroofd ben. En ik weiger een politiek correcte schijtreactie te geven. Ik was gewoon de beste nieuwe artiest."

In 2005 schoffeerde hij openlijk VS-president George Bush die hij, na de doortocht van orkaan Katrina, verweet "dat zwarte mensen hem niet interesseren". Bush zou later toegeven dat het een van de slechtste momenten uit zijn presidentschap was.

Na meermaals een muziek-award aan zijn neus te hebben zien voorbijgaan, begon hij openlijk de toekenning van deze prijzen in vraag te stellen. Bovendien zag hij zichzelf meer en meer een slachtoffer omwille van zijn huidskleur. "Geef een zwarte tenminste een kans. Maar ze willen niet dat een fucking zwarte in die positie komt", aldus West na de MTV Music Awards in 2007.

In 2010 haalde hij de wereldpers door het "moment de gloire" af te pakken van opkomend tienersterretje Taylor Swift (zie kleine foto). West vond dat Beyoncé had moeten winnen, omdat zij met "Single ladies" "een van de beste video’s ooit" gemaakt had. Zelfs president Obama mengde zich nadien in deze controverse door West als "jackass" te omschrijven.

AP2009

Datzelfde jaar zou West vooral de vrouwelijke aandacht weten scherp te houden door een naaktfoto van zichzelf op Twitter te plaatsen. Ondanks opmerkingen dat het om een fotoshop zou gaan, werd toch aangenomen dat wat getoond werd van de rapper zelf was.

Iets gelijkaardigs probeerde West een half jaar geleden met zijn huidige vriendin -zij het veel zediger-, maar de naakte Kardashian-foto bleek uiteindelijk van iemand anders te zijn.

Dat West toch soms het noorden lijkt kwijt te zijn, bleek in 2011 toen hij zich tijdens een concert vergeleek met Hitler: "Ik loop doorheen het hotel, of op straat, en mensen kijken naar mij alsof ik…het klinkt gek, alsof ik Hitler ben. Ooit zal het licht schijnen en zal men begrijpen wat ik allemaal gerealiseerd heb."

We wensen dochter- of zoonlief alvast veel sterkte toe…

AP2012

lees ook