De Block: "Inburgeringscursus Roma niet verplichten"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is niet te spreken over de plannen van haar Vlaamse collega Geert Bourgeois om Roma verplicht een inburgeringscursus te laten volgen. Dat zegt ze in De Zondag.

"Roma moeten behandeld worden zoals andere Europese burgers", zegt De Block. "Gaan we hen hier nu ook al stigmatiseren om hun etnische afkomst? Nee toch. Wij pleiten ervoor dat alle nieuwkomers aan inburgering doen", zegt ze nog. Ze wijst er ook op dat er een Europees plan is voor de begeleiding van Roma.

De Block maakt ook een evaluatie van de opvang deze winter. Ze zegt dat er door de vroege voorbereiding en goede samenwerking met verschillende partners, onder meer uit de bedrijfswereld, geen opvangcrisis is geweest. De staatssecretaris wil ook proberen om mensen structureel uit de dakloosheid te helpen.

Meest gelezen