Man kritiek na CO-intoxicatie in Antwerpen

In een appartementsgebouw in Antwerpen hebben verschillende bewoners gisteravond een CO-intoxicatie opgelopen. Een man verkeert nog altijd in levensgevaar, meldt de Antwerpse politie.

De Antwerpse hulpdiensten werden gisteravond rond 20.45 uur naar de Van Aerdtstraat gestuurd, nadat een bewoonsters met een vriend naar het Stuivenbergziekenhuis gereden was omdat ze een CO-intoxicatie vermoedden.

Toen de hulpdiensten aankwamen, werd een zeer hoge concentratie van koolstofmonoxide gemeten in het hele gebouw. Omdat niet duidelijk was of de bewoner van de gelijkvloerse verdieping thuis was, ging de brandweer door een raam naar binnen. In een zetel in de woonkamer werd de man van 42 bewusteloos aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis en verkeert nu nog altijd in levensgevaar.

Andere bewoners uit de hogere verdiepingen hadden het gebouw op eigen initiatief verlaten.