Vijfde Franse militair gedood in Mali

In een gevecht in het noorden van Mali is een Franse militair om het leven gekomen. Dat heeft de Franse president François Hollande bekendgemaakt. Het is al de vijfde soldaat die het leven laat in Mali, sinds de operatie Serval op 11 januari van start ging.

Hollande brengt in de mededeling een eerbetoon aan het doorzettingsvermogen en de moed van de Franse troepen in Mali. De missie is nu in de allerlaatste en meest delicate fase.

Hij drukt ook zijn grote verdriet uit na de dood van de korporaal en biedt zijn deelneming en het respect van de hele natie aan aan de familie en naasten van het slachtoffer.

Ongeveer 4.000 Franse militairen zijn momenteel aan de slag in Mali. Ze zijn verwikkeld in zware gevechten met de rebellen in het noorden van het land. Vanaf april zouden er minder soldaten ingezet worden.