"Kid" en "Offline" bekroond tijdens Filmfestival Aubagne

"Kid", "Offline" en "Natasha" zijn in de prijzen gevallen tijdens het Internationaal Filmfestival van Aubagne in Frankrijk. "Kid" van Fien Troch kreeg zowel de Grote Prijs van de Jury als de Prijs voor Beste Muziek (voor Senjan Jansen), terwijl "Offline" van Peter Monsaert de Prijs voor Beste Scenario won. Daarnaast won "Natasha" van Roman Klochkov de Prijs voor Beste Korte Animatiefilm.
Beeld uit "Kid" van Fien Troch.

Over "Offline" (foto in tekst), het speelfilmdebuut van Peter Monsaert, viel er nog meer goed nieuws te rapen. Het jonge distributiehuis Mica brengt de film deze zomer uit in de Franse bioscopen, op minstens 25 kopieën. "Offline" vertelt het verhaal van Rudy (Wim Willaert) en Vicky (Anemone Valcke), twee zoekende zielen die elkaar online ontmoeten. Peter Monsaert deelt de Prijs voor Beste Scenario met co-scenaristen Dominique Willaert en Tom Dupont.

"Kid", de derde speelfilm van Fien Troch, gaat over een 7-jarige jongen die door het noodlot samen met zijn broer bij een oom en tante moet intrekken. Kid, die een zeer hechte band met zijn moeder had, slaagt er niet in zich aan de nieuwe context aan te passen en het gemis van zijn moeder te verwerken. Zowel de soundtrack als de film werden bekroond.

"Natasha", de korte animatiefilm van Roman Klochkov, brengt de belevenissen van de Russische beer Nicolaï die naar Europa is gevlucht om zijn grote liefde, zijn bloedmooie ex Natasha, te bewijzen dat hij geen loser is.

Zowel "Kid" als "Offline" zaten in de officiële competitie van het festival. Het Filmfestival van Aubagne focust op muziek en beeld. Zo reikt het festival o.a. beurzen uit voor het componeren van een originele soundtrack bij een bestaande korte film en worden er masterclasses over het componeren van filmmuziek georganiseerd.

Meest gelezen