"Vader van Jejoen vreest voor zijn veiligheid"

De vader van Jejoen Bontinck, de jongen die wellicht als moslimstrijder actief is in Syrië, wordt bedreigd. Dat heeft zijn advocaat Kris Luyckx gezegd in "Reyers laat". Volgens Luyckx heeft Fouad Belkacem een belangrijke rol gespeeld in Jejoens vertrek naar Syrië. Belkacems advocaat, Sven Mary, ontkent dat.

"De vader van Jejoen Bontinck had hier graag zelf gezeten in de studio", zegt zijn advocaat Kris Luyckx. "Maar hij heeft zo veel bedreigingen gekregen, anonieme telefoons. Hij vreest voor zijn veiligheid", klinkt het.

Volgens Luyckx is Jejoen Bontinck een lieve, zachtaardige kerel, maar heeft hij een gebrek aan een sterke ruggengraat. "Hij was heel vatbaar voor groepsdenken", zegt Luyckx daarover. "Sharia4Belgium (nvdr: de opgedoekte radicale moslimbeweging waar Fouad Belkacem de leider van was) heeft een belangrijke rol gespeeld in de beïnvloeding van deze jongen. Dat staat buiten kijf."

Sven Mary (foto), de advocaat van Fouad Belkacem, ontkent Belkacems betrokkenheid. "Wanneer zou dat gebeurd zijn?", vraagt Mary zich af. "Op het moment dat deze jongen vertrokken zou zijn, zat Belkacem in de gevangenis."

Volgens Mary gaat men in deze zaak te kort door de bocht. "We hebben altijd een heks nodig", klinkt het. "Nu Kim De Gelder weg is, hebben we een nieuwe heks nodig die verbrand moet worden", besluit Mary.