Antwerpse schepen herstelt van aortabreuk

N-VA-politicus Koen Kennis, schepen van onder meer Financiën en Mobiliteit in Antwerpen, is zaterdagavond getroffen door een aortabreuk. Hij onderging intussen al met succes een spoedoperatie in het Middelheimziekenhuis.

"Ik wens de familie en vrienden van Koen veel sterkte toe in deze moeilijke tijden", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA) in een mededeling. "Het hele schepencollege is geschokt door dit nieuws, en iedereen leeft mee. We hopen dat Koen de komende weken in alle rust kan herstellen."

De 46-jarige Kennis was de voorbije jaren al kabinetschef van Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA), voor hij in oktober vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen zelf verkozen raakte. In het stadsbestuur is hij schepen voor Financiën, Mobiliteit, Toerisme, Binnengemeentelijke Decentralisatie en Middenstand.