Arbeider omgekomen bij instorting van huis in Leuven

Bij de instorting van een huis op het Sint-Jacobsplein in Leuven is uiteindelijk een arbeider (38) om het leven gekomen. Hij was op het moment van de instorting renovatiewerken aan het uitvoeren in het huis. Zijn collega's hebben het huis wel op tijd kunnen verlaten. Er is een onderzoek gestart.

De woning op het Sint-Jacobsplein stortte kort na 11.00 uur in. Op dat moment waren in het pand verschillende arbeiders aanwezig die renovatiewerken aan het uitvoeren waren. De meeste van hen konden de instortende woning tijdig verlaten maar een 38-jarige man uit de buurt van Brussel bleef onder het puin achter.

Het Leuvense parket komt ter plaatse met een wetsgeneesheer en het gerechtelijk labo om het lichaam aan een eerste onderzoek te onderwerpen. Het parket heeft ook een bouwkundige deskundige aangesteld om de oorzaak van de instorting te onderzoeken, terwijl de Arbeidsinspectie een onderzoek voert naar de arbeidsomstandigheden van de aanwezige arbeiders.

De resten van de ingestorte woning zullen nu gestut worden om de verdere onderzoeken in veilige omstandigheden uit te voeren. Het Sint-Jacobsplein is door de instorting de hele tijd afgesloten geweest. De twee aanpalende gebouwen, werden ook ontruimd uit veiligheidsoverwegingen.