Comeback van Timberlake onttroont die van Bowie

"The 20/20 experience", het nieuwe album van Justin Timberlake, is meteen op nummer 1 binnengekomen in de Britse hitlijsten. Het comebackalbum van Timberlake duwt daarmee dat van David Bowie naar plaats 2.
Invisio2013

"The next day" van Bowie, zijn eerste album in meer dan 10 jaar tijd, heeft maar 1 week op de eerste plaats gestaan. De comebackplaat van Timberlake, die zich de laatste 7 jaar vooral met acteren bezighield, blijkt nog heel wat populairder. Van "The 20/20 experience" zijn in enkele dagen meer dan 105.000 exemplaren verkocht, meer dan de rest van de top 5 samen.

De nieuwe Amerikaanse hitlijsten worden pas woensdag bekendgemaakt. Dat Timberlake er op 1 zal binnenkomen, staat vast. Maar men wacht er in spanning af of hij de grens van 1 miljoen verkochte exemplaren in 1 week tijd kan doorbreken. Het zou nog maar de 19e keer zijn dat dat gebeurt sinds 1991.

Bij ons is Timberlake op nummer 4 binnengekomen in de Ultratop 200 Albums. David Bowie behoudt voorlopig zijn eerste plaats.