Eindelijk, jeans die écht op de billen plakt!?

Midden vorige week lanceerde een Amerikaans jeansmerk zijn reclamecampagne voor een jeans waar velen al lang van droomden, namelijk eentje die op de huid plakt en de rondingen accentueert zoals ze van nature zijn. Het reclamefilmpje werd snel een viraal succes en de "skinny, skinny jeans" kon in de reacties op veel bijval rekenen. Maar wie doorlinkte naar de website van het jeansmerk kreeg vlug door dat hij of zij beetgenomen was.

"Dit is onze meest op de huid plakkende creatie ooit en hij draagt zo makkelijk dat het lijkt dat je helemaal niets draagt." Met deze omschrijving werden velen verleid tot reacties als "Ik wil die jeans!" en "Dat hoort gegarandeerd in mijn kleerkast". Al waren er ook die vonden dat de jeans "niet voor mannen mocht gedragen worden wegens te gay" of dat een gewone "skinny jeans" meer dan genoeg toonde. Maar nog steeds in de veronderstelling dat deze nieuwe jeans echt waren. Ook diverse nieuwsmedia waren aanvankelijk niet echt zeker of het nu om een stunt ging of niet.

Maar het was dus een stunt. De kleuren van de jeans waren op het lichaam als bodypaint gespoten. Bob Holobinko, vicepresident van de marketingafdeling van jeansmerk "American Eagle" in Today Show: "We wilden plezier maken, en dan vooral met onze fans. Voor ons was het een goede gelegenheid om ons merk een boost te geven. En ja, de respons was ongelooflijk." Het filmpje dat samen met de videowebsite College Humor gemaakt was, stevende snel af op meer dan één miljoen views.

"Ik weet wel dat we een risico genomen hebben, maar dat was ook de bedoeling. Maar tijdens het maken van de clip zijn we altijd erg voorzichtig geweest, om uiteindelijk tot deze goede spot te komen."

"Er zijn regels waaraan we ons moeten houden. We moeten ons altijd voor ogen houden wat kan en wat niet. Maar daarnaast moeten we ook buiten die zone durven stappen. We zijn blij ook eens brutaal te mogen zijn", voegde Holobinko eraan toe aan The Wall Street Journal.

Ondanks de ontgoocheling bij sommigen was één reactie alvast duidelijk: "Ach, wie maalt erom? De meeste Amerikanen zijn immers te dik om zoiets te dragen."

lees ook