Ketnet gaat "op zwart" nu woensdagnamiddag

Op woensdag 27 maart is er geen Ketnet-uitzending tussen 13 uur en 17 uur. De jeugdzender van de VRT doet mee aan Buitenspeeldag en wil de kinderen zo aansporen om buiten te gaan spelen en te ravotten.

De Buitenspeeldag wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd, zoals altijd op de laatste woensdag voor de paasvakantie.

"Toen ik in 2009 voor het eerst de Buitenspeeldag mee organiseerde, droomde ik er al van dat meerdere Vlaamse kinderzenders net zoals Nickelodeon op Buitenspeeldag "op zwart" zouden gaan. Ik ben dan ook tevreden dat vanaf dit jaar ook Ketnet meedoet. Hoe meer partners hoe groter het effect van de Buitenspeeldag", zegt Vlaams minister van jeugd Pascal Smet (SP.A). De Vlaamse overheid is mede-organisator van Buitenspeeldag.

"De winter heeft lang genoeg geduurd. Het wordt tijd dat de kinderen weer naar buiten kunnen om te spelen. Door enkele uren "op zwart" te gaan, willen we hen een duwtje in de rug geven. Zowel met Ketnet-tv als met Ketnet.be bereiken we dagelijks tienduizenden kinderen. Als we een deel daarvan kunnen mobiliseren om buiten te gaan spelen, dan is onze medewerking aan deze Buitenspeeldag geslaagd", zegt Wouter Quartier, de netmanager van Ketnet.