Na de varkens, nu ook dode eenden in Chinese rivier

In China zijn zo'n 1.000 dode eenden opgevist uit een rivier. Eerder zijn in een andere rivier in het land duizenden dode varkens opgevist. Zowel over de doodsoorzaak van de eenden als die van de varkens, tasten de autoriteiten volledig in het duister.
AP2013

Al enkele weken zijn dode varkens het gespreksonderwerp bij uitstek in China. Het aantal opgeviste varkens loopt er intussen op tot zo'n 16.000. De precieze oorzaak van de massale varkenssterfte is nog steeds niet duidelijk. Het is ook nog steeds niet bekend wie de dode dieren in de rivier heeft gedumpt.

Intussen zijn in een andere rivier in China zo'n 1.000 dode eenden opgevist. De eenden bevonden zich in zo'n 50 zakken. De doodsoorzaak van de eenden was niet meer te achterhalen. Daarvoor lagen de dode vogels al te lang in het water. Intussen zijn de karkassen begraven.

Het is niet duidelijk of er een link bestaat tussen de dode eenden en de dode varkens, maar het nieuws voedt de ongerustheid bij de Chinezen. Verschillende gebruikers van Weibo, de Chinese variant van microblogsite Twitter, maken zich zorgen over de veiligheid van het drinkwater. De rivier waar de varkens in gevonden zijn, is de voornaamste drinkwaterbron van de stad Sjanghai.