Nederlandse jazz-zanger Eddy Doorenbos overleden

De Nederlandse jazz-zanger Eddy Doorenbos (91) is in zijn slaap overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Doorenbos werd vooral bekend als zanger bij het bekende Miller Sextet in de jaren 50 en 60. Tot op zeer hoge leeftijd bleef hij zingen.

In het voorjaar van 2011 presenteerde Doorenbos nog het boek "Gentleman of swing", over zijn leven en zijn carrière. Ook verscheen er toen een nieuwe cd.

Doorenbos, zelf een fan van Frank Sinatra en Nat King Cole, trad veel op in beroemde Nederlandse zalen, maar trok ook de wereld rond. Zo speelde de zanger in heel Europa (onder meer met pianiste Pia Beck) en in Indonesië.

Hij stond behalve met de Millers ook vaak op het podium met het orkest The Skymasters. Doorenbos trad geregeld op op internationale festivals. Midden jaren 80 startte hij zijn eigen kwartet, The Swingmill.

Doorenbos maakte een aantal albums, maar ook onder andere een rapversie van een van zijn eerste hits. Hij trad tot op hoge leeftijd nog steeds op in clubs en op jazzfestivals. Naast zijn muzikale carrière was Doorenbos ook actief als kunstschilder. Zijn werk werd geëxposeerd in onder meer Spanje, Frankrijk en Zwitserland.