Nieuwe album van QOTSA komt uit in juni

Het nieuwe album van Queens Of The Stone Age heet "Like clockwork" en komt uit in juni. Op de website van de band zijn fragmenten te beluisteren.

"Like Clockwork" is de opvolger van "Era vulgaris", dat al uit 2007 dateert. Voor het album heeft de groep rond frontman Josh Homme de medewerking van een resem opvallende gasten gekregen. Er zijn muzikale bijdragen van onder meer Elton John, Trent Reznor (Nine Inch Nails), Mark Lanegan en Jake Shears (Scissor Sisters).

Dave Grohl van de Foo Fighters heeft de drumpartijen ingespeeld voor "Like clockwork", maar hij zal meer dan waarschijnlijk niet mee op tournee trekken met Queens Of The Stone Age. Die tournee start komend weekend in Brazilië en brengt de groep in juni ook naar Pinkpop in Nederland.

Op de website van de groep zijn fragmenten van het nieuwe album te beluisteren.