Ook Afghanistan heeft weldra zijn "Voice"

De talentenjacht "The voice" is weldra ook te zien op de Afghaanse televisie. Het mediabedrijf Moby Group uit Dubai heeft de rechten gekocht van het Nederlandse Talpa. Dat is het bedrijf van John De Mol, die het programma bedacht.

"The Voice of Afghanistan" is vanaf mei te zien op Tolo TV, de grootste zender van het land. Op verschillende plaatsen in Afghanistan zijn al audities gehouden om talent te ontdekken.

Het concept van de show blijft hetzelfde als in de ruim 50 andere landen waar het format al op tv is. Ook bij de Afghanen zijn er dus coaches, draaiende stoelen en live-uitzendingen.

Moby Group brengt ook al een ander muziekprogramma op de Afghaanse tv, het heel populaire "Afghan star" (kleine foto). Dat programma lijkt op "Idool" en is intussen aan zijn achtste seizoen toe.

"Afghan star" kwam internationaal in het nieuws omdat de enkele vrouwelijke deelnemers met de dood bedreigd werden. In Afghanistan, waar de fundamentalistische taliban nog steeds sterk staan, is het niet evident om vrouwen te laten zingen op tv.

Bij ons is het tweede seizoen van "The voice van Vlaanderen", dat uitgezonden wordt op VTM, volop aan de gang.

AP2009