Oscars wijken voor Winterspelen in Sotsji

De Oscars worden volgend jaar op zondag 2 maart uitgereikt. Dat is een week later dan normaal. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft deze beslissing genomen omdat de meest prestigieuze prijsuitreiking in de filmwereld niet zou samenvallen met het slot van de Winterspelen in Sotsji.

Door de Winterspelen moeten verschillende awardshows verplaatst worden. Zo worden de Screen Actors Guild Awards op 18 januari uitgereikt in plaats van eind januari. De organisatoren van de Golden Globes hebben hun datum nog niet bekendgemaakt.

De prijsuitreikingen worden verplaatst omdat ze niet zouden samenvallen met de televisieuitzendingen van de Olympische Spelen. Die vinden plaats in Sotsji in Rusland van 7 tot en met 23 februari.

In 2015 worden de Oscars uitgereikt op 22 februari.