Oscarwinnares Tilda Swinton slaapt in museum

De Schotse actrice Tilda Swinton heeft dit weekend ruim 6 uur lang geslapen in een glazen kist in een tentoonstellingsruimte van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Ze voerde de installatie, "The maybe", eerder al uit.

De 52-jarige Swinton, die een Oscar won voor haar bijrol in "Michael Clayton", zal ook de komende week slapend te bewonderen zijn in het MoMA. Wanneer de actrice er juist zal liggen, wordt niet op voorhand bekendgemaakt. Bezoekers moeten dus het nodige geluk hebben.

Het is niet de eerste keer dat Swinton in een museum ligt te slapen. Ze voerde de installatie, die "The maybe" getiteld is, al uit in de Serpentine Gallery in Londen in 1995 en een jaar later in het Museo Barracco in Rome.

Op foto's is te zien hoe Swinton op een wit laken ligt, gekleed in een lichtblauwe blouse, een jeansbroek en sneakers. Naast haar staan een flesje water en een zwart brilmontuur. "The maybe" is een samenwerking tussen de actrice en kunstenares Cornelia Parker.

Swinton werd recent nog uitgekozen als het nieuwe gezicht van Chanel. Ze is het meest bekend door haar rollen in "Burn after reading" en "The chronicles of Narnia".