Vrachtwagenchauffeur zwaargewond in Sint-Pieters-Leeuw

Bij een verkeersongeval in Sint-Pieters-Leeuw is vanmorgen een vrachtwagenchauffeur zwaargewond geraakt. Hij reed met zijn truck in op een geparkeerde oplegger en moest door de brandweer uit zijn stuurcabine bevrijd worden. Door het ongeval was de Bergensesteenweg een tijdlang versperd.

De juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Vermoedelijk is de chauffeur van de aanrijdende vrachtwagen door een nog onbekende oorzaak van zijn rijbaan afgeweken en is hij tegen de geparkeerde oplegger gebotst. De vrachtwagen sleepte de aangereden oplegger over een afstand van een honderdtal meter mee, waardoor die zich in de grond boorde.

De chauffeur kwam door de klap klem te zitten in zijn stuurcabine en het kostte de hulpdiensten anderhalf uur tijd om hem te bevrijden. Hij werd met zware verwondingen aan het rechteronderbeen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De aanrijdende vrachtwagen was volgeladen en verloor zijn lading, waardoor de Bergensesteenweg een tijdlang volledig versperd was.