Wasserette-café Wasbar vanaf juni ook in Antwerpen

Wasbar, de handelszaak die een wasserette en een café combineert, krijgt in juni ook een filiaal in Antwerpen. Dat bevestigt mede-zaakvoerder Yuri Vandenbogaerde. "Vanaf het begin in Gent was er vraag naar en we zien zeker mogelijkheden in Antwerpen", klinkt het.
© VRT - Bart Musschoot

Sinds oktober vorig jaar is in Gent de Wasbar geopend. Klanten kunnen er zowel voor een drankje als met hun was terecht. Al vanaf de start was er bij oprichters en mede-zaakvoerders Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde de intentie om meer dan één wasserette-bar te openen.

Op Twitter meldde Henau vandaag dat er een contract werd getekend voor een nieuwe Wasbar in de Graaf Van Egmontstraat in de Zuidwijk in Antwerpen. "Al vanaf het begin in Gent kregen we vragen voor een vestiging in Antwerpen", zegt Vandenbogaerde. "Het is een grote stad met heel wat mensen die klein wonen, waaronder heel wat studenten. We hopen dat die mensen ook naar ons gaan komen."

De twee ondernemers beginnen nu snel te verbouwen om de vestiging in juni te openen, "al kan dat afhankelijk van de voortgang ook al iets vroeger zijn", aldus Vandenbogaerde.

Vanavond raakte ook bekend dat de twee ondernemers zich rechtstreeks geplaatst hebben voor de finale van het programma "Topstarter" op Eén.