"Andere Europese landen zijn jaloers op Duitsland"

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft zich gisteravond in een interview op televisie uitgesproken over de kritiek die in Europa geuit wordt tegen zijn land. Volgens Schäuble wordt die kritiek veroorzaakt door de jaloezie bij andere landen.

"Zo gaat het altijd. Het is zoals in een (school)klas. Wanneer iemand soms betere resultaten heeft, zijn zij die iets meer moeilijkheden hebben een beetje jaloers", zegt de minister op de openbare omroep ZDF. Schäuble antwoordt op een vraag omtrent de groeiende kritiek tegen Duitsland, vooral dan in het zuiden van Europa, dat het land alleen aanstuurt op bezuinigingen en geen economische maatregelen wil nemen om de EU uit het slop te halen.

De minister weerlegt ook dat de Duitsers gezien worden als de "slechteriken" in Europa, zoals gesuggereerd werd door een journalist. "Dat is niet zo. De andere landen weten zeer goed dat wij onze verantwoordelijkheid opnemen."