"Sluiting Mini-Europa keuze van directie"

Volgens Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS) hoeven Océade en Mini-Europa niet van de Heizelvlakte te verdwijnen. Dat zei hij gisteren op de gemeenteraad. "De themaparken kunnen in het nieuwe winkelcentrum Neo worden ingepast", stelde hij. Dat de directies voor een sluiting opteren is volgens hem "hun eigen keuze". Gemeenteraadslid Bart Dhondt (Groen) betwist dit.

Begin deze maand kondigden de directies van Mini-Europa en Océade de sluiting van de themaparken aan. Ze moesten plaatsruimen voor het Neo-project van de stad Brussel dat voorziet in vastgoedontwikkeling en de bouw van een winkelcentrum.

Op de Brusselse gemeenteraad gaf burgemeester Freddy Thielemans een heel andere verklaring voor de sluiting van de parken. Volgens hem hoeven Mini-Europa en Océade helemaal niet van de Heizelvlakte te verdwijnen.

"De 3 kandidaat-ontwerpers van het Neo-project zijn bereid om de attracties in hun offerte te integreren op voorwaarde dat de uitbaters bereid zijn om te onderhandelen. Dat hebben ze geweigerd. In de plaats kiezen ze ervoor in augustus de deuren te sluiten. Dat is hun eigen beslissing."

"Dringend meer duidelijkheid"

Brussels gemeenteraadslid Bart Dhondt twijfelt aan deze versie van het verhaal. "Océade en Mini-Europa hadden vanaf het begin moeten worden opgenomen in het Neo-project. Nu is dat niet het geval. Er moet dringend meer duidelijkheid komen."