Bart De Wever woont naast drugshandelaars

Het parket van Antwerpen en het Bijzonder Bijstandsteam van de politie zijn gisteren in Deurne binnengevallen in de woning naast die van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Ze vonden daar een grote cannabisplantage met bijna 1.000 planten. De politie heeft ook een kogelvrije vest en een auto in beslag genomen.

Er waren al vaker klachten geweest van buurtbewoners over vermeende drugspraktijken in het huis naast dat van De Wever. Bij de inval werden twee verdachten gearresteerd: een 34-jarige Nederlander en 27-jarige man die illegaal in ons land verblijft. "Ironisch", zegt De Wever die op Radio 2 beschrijft hoe hij zijn burgerplicht vervulde.

"Beter een goede buur dan een verre vriend, zegt men wel eens, maar dat was op mijn geval niet echt van toepassing. Wat ik juist gezien heb, zijn zogeheten verdachte handelingen. Ik heb geen enkele getuigenis van drugsgerelateerde criminaliteit, maar politie-onderzoek heeft uitgewezen dat dit wel degelijk aan de orde was. Dat is nu gelukkig tot een einde gekomen."

Naast de cannabisplantage in Deurne werd ook een tweede plantage aangetroffen na een brand in een woning in Berchem. Ook daar werden heel wat cannabisplanten aangetroffen.