Beurswaakhond onderzoekt fraude AB InBev India

De Securities and Exchange Commission (SEC) voert een onderzoek naar mogelijke corruptie bij de Indiase activiteiten van bierbrouwer AB InBev. "We onderzoeken de feiten en werken mee met de SEC", zegt AB InBev.

"De SEC heeft ons op de hoogte gebracht dat ze een onderzoek voert naar onze afdelingen in India, waaronder onze niet-geconsolideerde Indiase joint venture InBev Indian Int'l Private. De vraag is of bepaalde relaties van agenten en werknemers conform waren aan de Foreign Corrupt Practices Act", zei het bedrijf in een beursmededeling. "We onderzoeken de feiten en werken mee met de SEC."

Woordvoerder Marianne Ansoms voegt eraan toe dat het onderzoek nog in een prille fase zit en dat er nog geen klachten geformuleerd zijn door de toezichthouders. " We tolereren geen overtredingen en werken volledig mee aan het onderzoek."

Het bedrijf is volgens Ansoms goed voor 2 procent van de markt in India. De Indiase dochteronderneming Crown Beers India beheert er de activiteiten en de lokale productie zit bij een joint venture met RKJ Group waarin AB InBev een minderheidsbelang heeft.

Een woordvoerder van de Amerikaanse beursautoriteit wou geen commentaar geven over de zaak.

Eind vorige week raakte bekend dat AB InBev ook betrokken is bij een onderzoek van de Duitse concurrentieautoriteiten naar mogelijke prijsafspraken in de sector.