Boris Berezovski zou zichzelf hebben opgehangen

De autopsie op het lichaam van de Russische miljardair Boris Berezovski, die zaterdag in zijn huis in het zuiden van Engeland dood aangetroffen werd, heeft uitgewezen dat hij waarschijnlijk om het leven is gekomen door verhanging. Dat is vernomen van politiebronnen.
A2012

De autopsie werd gisteren uitgevoerd door een wetsdokter van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken en toonde aan dat de doodsoorzaak overeenkomt met die bij een verhanging. Er werden ook geen tekenen van verzet aangetroffen voor het overlijden, aldus de politie. Volgens de schoonzoon van Berezovski was de man depressief.

Berezovski was een tegenstander van de Russische president Poetin. Hij maakte fortuin met de omstreden privatiseringen van de jaren negentig. Hij is 67 geworden.